ÕE

ÕE

Sõprusfestival Priekules

Sel nädalavahetusel esindasid kakskümmend üheksa Tõrva Gümnaasiumi noort Eestit rahvusvahelisel sõprusfestivalil Lätis, Priekules. Üheskoos said Priekule keskkoolis kokku Tõrva Gümnaasium, Salantai Gümnaasium Leedust ning Gdovi keskkool Venemaalt.

       Sõit Eestist algas 9. mai hommikul kell 8.00 ning kohale jõudsid kõik delegatsioonid kell 15.00. Kui kõik olid end sisse sättinud, siis toimus festivali avamine ja võõrustajatega tutvumine ning talendikontsert, kus esinesid nii õpilased kui ka õpetajad.

            Järgmisel päeval sõitsid kõik lähedalasuvasse mereäärsesse linna Liepajasse. Tutvustati linna ajalugu ja ehitisi ning jalutada sai ka mere ääres. Peale seda toimus rahvuslik kontsert, kus iga riik esitas oma 20-minutilise kava rahvalaulude ja -tantsudega. Vabal ajal mängiti palju seltskondlikke mänge ja loodi uusi tutvusi, õpiti ka üksteise keeli.

            Viimasel päeval toimusid sportmängud, kus Eesti poisid tulid saalihokis võidukale esikohale. Meeskondlikes mängudes sai Eesti 3. koha ning tüdrukud said korvpallis 4. koha. Veel oli planeeritud fotojaht Priekule linnas, aga halva ilma ja vihma tõttu suundusid läbimärjad eestlased tagasi kooli valmistuma heategevuslikuks laadaks, kus sai osta iga riigi suveniire, ning emadepäeva kontserdiks.

            Selleks korraks tuli juba asjad pakkida ja lõpetamisele asuda. Tehti kokkuvõtted festivalist ning riike autasustati võistluste ja esinemiste eest. Festivali lipp anti üle Eestile, kes on järgmisel aastal sõprusfestivali korraldaja. Sõitma hakati öösel ning hüvasti jäeti pikalt. Kaasa toodi kõik head mälestused ning head ideed järgmise aasta festivaliks.

22:56 12. mai 2014
Autor: Marel Jaama

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS