ÕE

ÕE

Valgamaa Osaluskohvik 2022

25. märtsil toimus Tõrva Gümnaasiumis Tõrva valla Noortevolikogu korraldatud Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) üritus Valgamaa Osaluskohvik 2022, mis oli kohtumiskohaks noortele ja nooremeelsetele, ametnikele ja otsustajatele. Oodatud olid noored kogu Valgamaalt. Esindatud olid nii Valga, Tõrva kui ka Otepää vald.

Sel aastal koguti Osaluskohvikutel noortelt sisendit 2023. aasta riigikogu valimisteks, mis pidi andma ülevaate Eesti noorte ja noorteorganisatsioonide ootustest riigi arengu osas ning tänu millele on ENLil plaan koostada noorte ootuste platvorm. Platvormi tutvustatakse avalikkusele ja kõikidele erakondadele, et tagada noorte ja noorteorganisatsioonide ootuste jõudmine erakondade valimisplatvormidesse ning hiljem ka koalitsioonileppesse. 

Osaluskohvikul oli kokku viis teemat - 4 riiklikku ning 1 kohalik teema. Teemad olid järgmised: demokraatia, haridus ja tööhõive, keskkond ja jätkusuutlik majandus, noorte heaolu ning rahatarkus. 

Turvalises õhkkonnas said noored avaldada oma arvamusi, leidsime murekohti ja neile lahendusi ning koostasime tegevusplaane.

25. märtsil toimunud Valgamaa Osaluskohvik oli üks osa ”Noorelt noorele: räägime poliitilisest osalusest” projektist, mis on saanud rahastust Euroopa Komisjoni Erasmus+ programmist.

16:31 30. märts 2022
Autor: Roosi Rahnu

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS