ÕE

ÕE

Sündmusterohke naljapäev Tõrva Gümnaasiumis

1. aprill oli Tõrva Gümnaasiumis sündmusterohke. Juba enne koolipäeva algust oli märgata silmale tavapäratut. Koolitulijad kasutasid tavapärase koolikoti asemel kõikvõimalikke vahendeid, milleni mõttelend küündis. Nimelt oli Tõrva Gümnaasiumis koolikotivaba päev. Mõned näited õpilaste fantaasiarohkusest: õppevahendid veeti kooli ostu- ja aiakärus, mikrolaineahjus, sahtlis, loomapuuris, pesukausis, prügikastis, padjapüüris, Bolt’i kastis. Loetelu võiks veel jätkudagi. Eriliselt paistis silma noormees, kes tassis kukil tugitooli, millel lebasid õppevahendid. Sellega aga naljapäev ei piirdunud.

Esmakordselt toimus koolis mudilastele suunatud Mini Playback Show LAULUMUDIJAD, millest võtsid osa 1.-6. klassid. Õhtul startis teine kontsert, Playback Show MILLENIUM, kus osalesid 7.-12. klassid. Mõlemal kontserdil oli kohal žürii, kes hindas etteasteid ning kuulutas kummalgi kontserdil välja üldvõitja.

1.-3. klassid panid omavahel pead kokku ning lähenesid asjale loominguliselt, valides endale ühise laulu, mille järgi kõik koos tantsisid. Tänutäheks aktiivse osavõtu eest said kõik algklassid suud magusaks. 4.-6. klasside arvestuses võitis 6.a ning 7.-12. seast valiti võitjaks 9.a klass, kes oli lavale meelitanud ka klassijuhataja. Vaatepilt tekitas publikus elevust. Õhtusel üritusel läks võidulugu kordamisele ja kogu saal tõusis püsti, kogunes lava ette ning tantsiti ühiselt võiduloo saatel.

Playbackil esitatavate laulude valikul lähtuti erinevate ajastute stiilidest. Läbivaks teemaks oli retro, mis hõlmas praeguste noorte jaoks ajas tagasi minevat, ent läbi aegade tuntud muusikat.

Õpilasesinduse idee korraldada playback show sündis Tõrva Gümnaasiumi kauaaegsest jõulupidude traditsioonist, kus õpilased kehastusid tuntud artistideks, et jäljendada nende palavalt armastatud hitte. Varem on esitustele lisatud omalt poolt vunki juurde, nii ka tänavu. Etteasted olid hoogsad ja kaasahaaravad. Parajalt huumoriga vürtsitatud esitused panid saali naerust rõkkama. Ka muidu tõsisema olemisega õpetajad kehastusid ümber ja panustasid üritusse, tehes omapoolse üllatusetteaste. Väline ja olemuslik muutus oli kardinaalne! Õpetajate koosseis naerutas publikut pisarateni. Publik oli vaimustuses ning elas kogu õhtu vältel kaasa.

Positiivse vastukaja ja osalejate innukuse põhjal võib eeldada, et üritus kujuneb vahvaks traditsiooniks!

14:55 06. aprill 2022
Autor: Ramona-Luisa Soro

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS