ÕE

ÕE

Tõrva Gümnaasiumi jõulupidu “Nägin sind kuskil” 

20. detsembril toimus Tõrva Gümnaasiumis 4.–12. klasside jõulupidu “Nägin sind kuskil”. Traditsioonilise playback shownäol oli tegemist klassidevahelise võistlusega, mille raames kehastuti ümber tuntud artistideks ning jäljendati nende muusikavideoid. Võistlust oli kohapeal hindamas neljaliikmeline žürii, kelle sekka kuulusid HOP Dance Tantsukooli asutaja ja tantsuõpetaja Kerli Vessin, EMTA Lavakunstikooli 30. lennu tudeng ja näitleja Hardo Adamson, Tõrva Avatud Noortekeskuse noorsootöötaja Merilin Saksniit ning Tõrva Gümnaasiumi direktor Ivar Hanvere.

Üritusele pani avapaugu õhtujuhtide paar, kes oma etteastega rahva käima tõmbas ning kogu õhtu jooksul esinemiste vahepeal publikut lõbusate vahepaladega naerutas.

Meeleolukas õhtu oli täis võimsaid esitusi, millele Tõrva Gümnaasiumi pere hoogsalt kaasa elas. Esitustele taustaks kostus saalist kilkeid ja naerupahvakaid. Kõik esinemiskavad olid hoolikalt läbimõeldud, laval kasutati erinevaid dekoratsioone ja rekvisiite, klassid olid näinud vaeva kostüümide valimisega ning tantsulise poolega, sest selle aasta playback’i mõte oli teha originaalesitusi võimalikult sarnaselt järele. Nii mõnelgi õnnestus see suurepäraselt! Esikolmikule pani kool välja auhinnad ja kringlid, et suud magusad püsiks ning klassidel oleks midagi hiljem võidu tähistamise kõrvale nosida. 

Üldarvestuses pälvis esikoha 10. klass, kes valiti ühtlasi ka rahva lemmikuks. Žürii sõnul oli 10. klassi esitus täpselt video järgi tehtud, läheneti loominguliselt ja väga humoorikalt, veel kiitis žürii osalejate arvu, kuna enamjaolt on see pigem harv nähtus, kui üle poole klassikoosseisust aktiivselt osa võtab. Teisele kohale tuli 9.b – nende puhul tõi zürii esile sujuva tegevuste rohkuse laval ning liikumise voolavuse. Kolmanda koha sai 7.b detailideni läbimõeldud tervikpildi edasi andmise eest. Lisaks esikolmikule jagas žürii osavõtjate vahel ka eriauhindu. Rekvisiitide kasutuse eest pälvis eriauhinna 8.b, muusikavideole sarnaste kostüümide kasutuse eest tunnustati 7.a klassi ning “Parima nähtud muusikavideo edasiarenduse” eriauhind läks 9.a klassile, žürii sõnul oli nende esitus märksa parem kui originaal.

Nagu ikka, lõppes pidu koolidiskoga. Kohal olid ka vinged Tõrva Gümnaasiumi õpetajad, kes koos õpilastega hilisõhtuni tantsu vihtusid.

Alates 2012. aastast on Tõrva Gümnaasiumi jõulupidudel toimunud heategevuslik jõululoos. Soov head teha on säilinud kooliperes tänaseni. Selgi aastal leidus rohkelt sponsoreid, kes heategevusliku jõululoosi toimumisse panustasid ning kingikotikestesse head-paremat poetasid. Selle puhul soovib Tõrva Gümnaasium tänada kõiki toetajaid: Meemehed, Tõrva kino Koit, Läti Saatkond, Tõrva Veemõnula, Saavaste & Loos mesi, Spiritual Studio, Lossispaa Wagenküll, Moi Stuudio OÜ, Teater Ugala, SEIK, Büroo Pluss, Kommipood, Hair by Marika / Sirelin Iluteenused.

Nii jõulunädalal asetleidnud heategevuslikul jõululaadal kogunenud rahaline panus kui  Päkapikukohvikus müüdud looside ja küpsetiste eest saadud tulu summas 372.60 eurot annetatakse Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule.

13:15 23. detsember 2022
Autor: Ramona-Luisa Soro

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS