Kool meedias

Üleriigilise konkursi võit tuli Tõrva

Tervise arengu instituudi korraldatud õpilaste omaloomingukonkursile «Reklaam koolitoidule» laekus 556 tööd. Nende peamine sõnum oli, et koolitoit teeb targaks ja tugevaks. Esikohad läksid Tallinna reaalkooli ja Tõrva gümnaasiumi õpilasele, kelle juhendaja on kunstiõpetaja Gerta Vister.

Konkursile olid oodatud 1.–12. klassi õpilaste plakatid ja videod, mis reklaamiksid koolitoitu ja veenaksid noori koolitoitu sööma. Töid hinnanud žürii sõnul oli tervislikkuse kõrval välja toodud ka seda, et koolitoit on maitsev ja tasuta ning et seda tasub eelistada kiirtoidule ja näksimistele, sest sellest saab jõudu kogu päevaks.

Koolinoorte videod, mida laekus konkursile kokku 18, aga kummutasid müüti, et koolitoitu kõigile ei jätku. Parima video auhind läks Lasnamäe gümnaasiumi 11. klassile, töö autorid olid Liina Savtšik ja Ellen Zazimko.

Plakativõistlusel läks algklasside vanusrühma võit Alex Eric Arule Tallinna Reaalkooli 4.b klassist. Põhikooliõpilaste seas oli parim Kaie Leppik – Tõrva gümnaasiumi 9.b klassist. Ka teine koht tuli samasse kooli, selle võitis Roland Uuspalu 9.a klassist.

Lisaks tunnustas žürii veel kümmet konkursile laekunud tööd. Neist kahe autorid õpivad Tõrva gümnaasiumi 9.a klassis: Karl-Aleksander Sloog ja Taido Purason. Samuti tunnustas žürii Valga põhikooli 8.d klassi õpilase Berit Paidra tööd.

«Äramärgitud töödele eraldi auhinda ei ole, aga nad saavad raamitud aukirja,» täpsustas tervise arengu instituudi avalike suhete nõunik Maris Jakobson.

Kõigi võitnud ja äramärgitud töödega saab tutvuda Terviseinfo portaalis või tervise arengu instituudi Facebooki lehel.

Võitnud õpilased saavad auhinnaks ekstreemkaamera ja raamatupoe kinkekaardi. Parima video esitanud grupp saab auhinnaks LCD-teleri, mis jääb klassi või kooli käsutusse.

Kaheksandat korda toimunud konkursi eesmärk on pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu temaatikale ning innustada koolitoitlustajaid kooliõpilaste tööde varal muutma sööklate toit mitmekesisemaks, uudsemaks ja sööklad meeldivamaks paigaks.

 

Loe lisa TAI kodulehelt

14:37 21. november 2014
Autor: Toimetas Jaan Rapp
Allikas: Valgamaalane

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS