Kool meedias

Koolibri ja kass tõid võidu Tõrva

Vabariiklikul koolivihikute kujunduskonkursil tuli üks võitudest Valgamaale. Tõrva Gümnaasiumi 10. klassi noormehe kujundatud vihikuid saab osta juba enne uut kooliaastat.

Tanel Riik pälvis oma vihikukujundustega võidu 10.–12. klassi õpilaste hulgas: neljast esitatud kavandist  pälvis tunnustuse lausa kaks. Konkursist sai noormees teada oma kunstiõpetaja kaudu, kes oli kursis noormehe hea joonistusoskusega. «Otsustasin osaleda, sest kätt on ja joonistada meeldib,» sõnas Riik, keda juhendas õpetaja Gerta Vister.

«Joonistasin neli erinevat kujundust. Piltidel olid vares, koolibri, päkapikk ja kass. Tegin need värvi- ja tindipliiatsitega,» rääkis noormees. Joonistada meeldib talle väikesest peale ja enamiku piltidest teebki ta  pliiatsitega, graafilised tööd harilike pliiatsitega. «Maale ei tee. Meeldib eelkõige joonistada loomi ja teen seda vabal ajal iseenda lõbuks. Konkurssidel pole varem osalenud.»

Hobi tõi tunnustuse

Võiduteate sai noormees meili teel ning rõõm oli suur. «Tunne oli hea, vanemad on minu tegemiste üle uhked, klassikaaslased ka ikka teavad. Tore uudis igatahes.»

Žürii valis tema neljast kujundusest välja kaks: koolibri ja kassi. Rimi  pressiesindaja Katrin Batsi sõnul oli Riik ainus, kelle tööde hulgast valiti välja lausa kaks. «Kõik tema joonistused olid head, need kaks aga väga head,» nentis Bats.

Koolis läheb noormehel kenasti ning hobide kõrvalt jääb aega ka õppimiseks. Lemmikaineid tal küll polevat, kuid teistest enam meeldivad kunstiõpetus ja keeled. Lisaks kunstihuvile sõidab noormees vabal ajal rulapargis trikirattaga ning õpib muusikakoolis kitarri ja klaverit. «Poolteist aastat on veel muusikakooli lõpetamiseni.»

Kuigi poiss õpib alles 10. klassis ning erialavalikuni on veel aega, on ta veendunud, et pärast gümnaasiumi lõpetamist läheb õppima arhitektuuri. «Kas hakkan eriala omandama Eestis või välismaal, näitab aeg.»

Osalejaid nii suurtest kui väikestest koolidest

Rimi eestvedamisel toimunud koolivihikute kujunduskonkursile «Minu uus vihik» saadeti Eesti koolidest üle 800 kavandi. Parimate kavandite järgi kujundatud vihikud jõuavad müügile järgmise kooliaasta eel.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul oli konkursi vastu huvi suur ning nii laialdast osavõttu loota ei julgetud. «Vihikudisaine saatsid lapsed ja noored üle Eesti, nii väikestest kui suurtest koolidest. Osalejaid oli nii pealinnast kui väikestest kohtadest, nagu näiteks Uulu, Hargla, Häädemeeste, Paistu ja Koonga,»sõnas Lilleoja.

Kujunduskonkurss toimus kolmes vanusegrupis esimest kooliastmest gümnaasiumiõpilasteni. Ligi pool osalejatest oli 1.–4. klassi laste seas. Iga vanusegrupi töödest valis Rimi kolm parimat kavandit, mille järgi kujundatud vihikud jõuavad Rimi kauplustes müügile enne uut kooliaastat. «Kujundatud vihikud võib poodidest otsida alates suve lõpust. Iga võidutöö autori nime trükime tema kujundatud vihikule,» sõnas Lilleoja.

VÕIDUTÖÖDE AUTORID

1.–4. klass

Mari Sukko (Sõmeru pk, 2. kl), Kretel Käsk (Kuressaare g, 3. kl) ja Maria Susanna Piirimäe (Loo kk, 3. klass).

5.–9. klass

Sirli Plakso (Osula pk, 8. kl), Veronika Rei (Paistu k, 9. kl) ja Grete Liis Puhm (Tallinna 32. kk, 7. kl).

10.–12. klass

Tanel Riik (Tõrva g, 10. kl) ja Merit Mägi (Häädemeeste kk, 10. kl).

Allikas: Rimi Eesti Food AS

11:36 10. veebruar 2015
Autor: Sirje Lemmik/Valgamaalane

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS