Kool meedias

Vabariiklikule võistlusele pääsesid Valga trupid ja Tõrva noormees

Foto: Rein Säinas
Hardo Adamson

Valga kultuurikeskuses sai teoks Valgamaa kooliteatrite festival, kus selgusid need, kes lähevad kodumaakonda esindama vabariiklikule konkursile.

Vabariikliku konkursi maakondlikus voorus said reedel võimaluse oma oskusi näidata kõik Valgamaa koolides tegutsevad näitetrupid. Festivalil valiti välja trupid, kõigi vanuseastmete esikoha omanikud, kes lähevad Valgamaad esindama vabariiklikule konkursile Rakveres.

Nooremas astmes oli nii publiku kui žürii lemmik Valga Priimetsa kooli näitetrupp Punane Maa oma lustliku etendusega «Kakuke», trupi juhendaja on Ljudmila Šepeleva. Huumoriga täis tipitud lavastus haaras kohe esimestest sekunditest. Kõige rohkem jäigi sealt meelde osatäitjate mängurõõm ja lust, millega kogu lava täideti.

Teise koha pälvis näitetrupp Meie Klass etendusega «Ballaad kuninglikust võileivast» ning kolmanda koha sai näitetrupp Kelluke etendusega «Maagiline lill». Mõlemad trupid tulid samuti Valga Priimetsa koolist.

Eripreemiaid jagus nooremasse astmesse kolm. Evelina Špak pälvis preemia hundi rolli eest näidendis «Maagiline lill». Aleksei-Džovani Poljakov pälvis eripreemia loomutruu kuninga rolli esitamise eest lavastuses «Ballaad kuninglikust võileivast» ning Arseni Ševtšenko, kes ennast laval hästi vabalt tundis ja kogu etendust täie rinnaga nautis, sai preemia kakukese rolli eest etenduses «Kakuke».

Põhikooliastmes tagas omale pääsu vabariiklikusse vooru Valga põhikooli muusikaliring lavatükiga «Pöial-Liisi», juhendaja Siiri Põldsaar. Kuigi algus oli noortel näitlejatel üsna rabe ja arglik, siis etenduse edenedes kogunes ka parajalt enesekindlust juurde ning lõpulaul tuli kõigil juba väga hästi välja. Kui lisada siia veel kohtunike soovitus julgemalt laulda ja laulude esitust pisut lihvida, oli tegemist äärmiselt nauditava etendusega.

Teisele kohale tuli põhikooliastmes Tõrva gümnaasiumi näitetrupp Pigilind näidendiga «Kummituste loss». Kolmas koht kuulus Valga põhikooli näitetrupile DraamaLaama, kes tõi lavale etenduse «Õige sõber», ning neljandaks jäi Valga ukraina laupäevakool Kalõna etendusega «Labakinnas».

Gümnaasiumiastmes oli võistlustules kaks etteastet. Julge pealehakkamise eest pälvis žüriilt rohkelt kiidusõnu ja pääsu vabariiklikule võistlusele Tõrva noormees Hardo Adamson oma monoetendusega «Tangent universum».

Kohati kippus Adamsoni monotükk natuke pikaks venima, kuid samas jäi alles ootus järgneva suhtes. Nõustuksin siinkohal ka žürii ettepanekuga, et kui tükki pisut kärpida ja rohkem elevust sisse tuua, saaks sellest menukas vaatamis- ja kuulamisvara. Teise kohaga pidi leppima Tõrva gümnaasiumi näitering lavateosega «Welcome to Estonia».

ERIPREEMIAD

põhikooli- ja gümnaasiumiastmes

Valga ukraina laupäevakool Kalõna – omakultuuri hoidmise eest.

Rimma Kalinina – hiire rolli eest etenduses «Labakinnas».

Maria-Helena Lüüs – koka rolli eest etenduses «Kummituste loss».

Taavi Koppel – pääsukese rolli eest etenduses «Pöial-Liisi».

Aleksander Alikas – presidendi rolli eest etenduses

«Welcome to Estonia».

Merili Treufeldt – noor näitekirjanik, kes kirjutas näidendi

«Õige sõber».

Marion Vister – parim meesnäitleja, «Kummituste loss».

Kadi Tisler – parim naisnäitleja, «Welcome to Estonia».

 
10:40 05. aprill 2016

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS