Kool meedias

Postimees Juunior: Tõrvas tegutsevad nutikad leiutajad

Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees
Tõrva Gümnaasiumi noored leiutajad

Tekst: Adele Johanson

Eelmisel aastal toimunud õpilasleiutajate konkursil olid eriti tublid Tõrva gümnaasiumi koolilapsed. Neile jagati vahvate ideede eest auhindu lausa kamaluga.

Kirke Mia Vihur (12) Tõrva gümnaasiumi 6. klassist tegi valmis ühe meetri seeliku, mis aitab inimestel üksteisega vahet hoida. Niisama ringi jalutades on ju keeruline täpselt mõõta, kui kaugel keegi parajasti on. «Töö juures meeldis mulle kõige rohkem see mõte, et mina saan maailma aidata,» rääkis tüdruk oma leiutisest.

Ta on ka varem leiutanud, aga mitte nii suurte sihtidega. «Praegune olukord on äärmiselt ohtlik,» tõdes Kirke Mia. Just mõte sellest, kuidas ta ise saaks kaasa aidata viiruse leviku tõkestamisele, oli talle kõige suuremaks innustuseks. Õpetajad soovitasid tal selle toreda ideega ka võistlustulle minna. Kui Kirke Mia parajasti ei leiuta, tegeleb ta tantsu, kunsti ja taipoksiga. «Ma olen väga loominguline ja mul on palju mõtteid,» kinnitas ta. Pingutused tasusid ennast ära ja võistlusel läks Kirke Mial väga hästi. Ta sai omavanuste leiutajate seas teise koha ja preemiaks 400 eurot. Pere oli tema üle väga uhke.

Postimees Juunior tegi juttu ka Arabella Kruuse, Tanel Tamme ja Kaisa Timpsoniga Tõrva gümnaasiumist. Loe täismahus lugu juba ise ajalehest!

07:59 26. aprill 2021

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS