Tunnustame

Sõbrad tulge ja istume maha...

11.-13. mail toimus Lätis Priekule keskkoolis 53. rahvusvaheline sõprusfestival. Lisaks Priekule õpilastele said juba traditsioonide kohaselt kokku ka õpilased Tõrva gümnaasiumist, Leedust Salantai gümnaasiumist ning Venemaalt Gdovi keskkoolist.

Sõit algas hommikul kell 8 ning pärast mõningaid peatusi ja palavas bussis lõõtsutamist jõudis Eesti delegatsioon kella poole nelja paiku lõpuks Priekulesse pärale.

Olime jõudnud seal olla vaevalt viis minutit ja heiskasime parajasti „Eesti lipu“ laulu saatel oma lippu, kui õpetaja Talvi Must pilte tehes tasakaalu kaotas ning järsult nõlvalt alla kukkus. Kõigi ehmatus oli suur, kuid õnneks oli see üpris õnnelik õnnetus ja õpetaja Must jäi ise positiivseks.

Esimesel õhtupoolikul seadsime end klassidesse sisse, tutvusime  võõrustava klassiga ning saime kaela nimesildid. Peale seda toimus festivali avamine ja estraadikontsert, kus kõik neli maad esinesid oma estraadikavadega. Hilisõhtul leidis aset ööorienteerumine, mis osutus tegelikult õudusjooksuks, kuna metsast hüppasid välja maskides mehed mootorsaagidega. Toimus ka juba traditsiooniks saanud disko.

Teise päeva hommikul leidis aset suveniirilaat. Peale seda toimusid sportmängud koolide vahel, kus Tõrva gümnaasium saavutas igal alal auga välja teenitud esikoha. Lõuna ajal saime võimaluse osaleda töötubades, kus saime valmistada erinevaid esemeid, proovida selga Läti rahvariideid, õppida tantse jpm. Seejärel kuulasime Priekule muusikakooli õpilaste kontserti. Õhtul liikusime rongkäigus Priekule kultuurimajja, kus leidis aset rahvuslik kontsert ning taaskord kestis öötundideni ka disko.

Kolmas päev oli ette nähtud linnaekskursiooniks Liepajas. Kõigepealt kiikasime korraks sisse ühte vene õigeusu kirikusse, kus parajasti toimus teenistus. Seejärel tegime väikese tiiru mere ääres ning külastasime Liepaja kontserdimaja. Jõudnud tagasi Priekulesse, tutvustas iga delegatsioon oma koolimaja ja linna. Peale seda täitis iga delegatsioon mõned leheküljed festivali raamatu jaoks. Toimus festivali lõpetamine ning südaööl pidid kõik lahkuma.

Need kolm päeva olid küll väsitavad, kuid väga elamusterikkad ja enneolematud. Aeg läks justkui lennates ning olen kindel, et kõik nautisid Priekules veedetud aega. Kõige raskem oli muidugi oma uute või mõne jaoks ehk juba vanade sõpradega hüvasti jätta, kuid alati jääb lootus, et kohtume nendega järgmise aasta festivalil, mis toimub siin, meie Tõrva gümnaasiumis.

Kiituse avaldamine festivalil osalenud õpilastele ja õpetajatele

10:46 18. mai 2018
Autor: Pamela Paul, 11.klassi õpilane

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS