Otepää looduspargis

19. mail käisid 4.a ja 2.b klass Otepää looduspargis õppekäigul. 4.a klass läbis matkaraja teemal "Metsakooslused". Oma 4 km pikkusel matkal nägime  nii mõndagi põnevat.

Tuttpütt kaitses kiivalt oma pesa, metsvindi hästi peidetud pesa suutsime üles leida ning nägime ka kohta, kus nahkhiir päevasel ajal puhkab ja päikese eest varju otsib.

Lisaks tegime grupitööd, täitsime töölehti. Otsisime meid ümbritsevast metsast taimi, mis kuuluvad puurindesse, põõsarindesse, rohurindesse. Matka lõpetasime Pühajärve sõjatamme ümbermõõdu väljaselgitamisega ja saime teada, et tamme ümbermõõt 698 cm. Päris põnev oli ka tõukude ja lehelindude mäng.

2.b klassi õpilased osalesid õppeprogrammis "Elurikas elupaik". Esmalt tutvusime Otepää looduskeskuse ja sealse püsinäitusega. Edasi liikusime mööda Pühajärve kallast ja ammutasime teadmisi ja kogemusi praktiliste tegevuste kaudu. Õppekäigul õppisime tundma puid, vaatlesime linde ja kuulasime linnulaulu. Rühmatöö käigus moodustasime toiduahelaid. Mõõtsime Pühajärve veetemperatuuri, mängisime lõbusaid  ja õpetlikke mänge. Üheskoos pidasime kauni Pühajärve kaldal piknikku ja nautisime loodust.

Oli väga ilus päikesepaisteline ja uute teadmistega poolest sisutihe kevadpäev!

15:07 22. mai 2017
Autor: Õpetajad Talvi Must ja Kerdi Käärik

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS