Esimene september

Tõrva Gümnaasiumi 1.septembri aktus algas kell 9 hommikul. Kommete kohaselt avati aktus lipu sissetoomisega. Seejärel saabusid abiturientide käekõrval 1. klassi astujad. Sel aastal alustas Tõrva Gümnaasiumis 35 last, kelle esimesteks klassijuhatajateks said 1.a klassis Carmen Põldsalu ja 1.b klassis Marelle Kansonen.

Aktusel kõlasid koolilaste laulud, sõna võtsid direktor Ivar Hanvere ning vallavanem Maido Ruusmann, kes tänavusel aktusel olude sunnil kipsis jalaga esines. Ette loeti ka koolirahu leping. Hommikune aktus lõpetati kooli lipu väljaviimisega. Koolitee alustajatele helises nende esimene koolikell.

Kell 11 aga võtsid kooli aulas istet õpilased seitsmendast kuni kaheteistkümnenda klassini ja algas teine aktus. Kindlasti polnud nende õpilaste nägudel enam kartust ega segadust uute klassikaaslaste ja õpetajate ees, nagu oli tunnike tagasi olnud  esimest klassi alustavatel lastel. Pigem oli näha, et kuum suvi on kõiki ilusti kosutanud ja saalist kostuv jutukõmin viitas sellele, et kõigil oli rõõm sõpradega taas kohtuda ja asuda koos uut õppeaastat vastu võtma.

Direktor Ivar Hanvere tervitas aktusel kooliperet ja soovis meile uut töökat õppeaastat. Samuti allkirjastati selleaastane koolirahu leping, millele kirjutasid alla direktor ja õpilasesinduse president Katariina Mehide.Aktuse lõpetasid lauluga meie kooli õpilased Karl-Arkadi Kõvask ja Kadi-Triin Terve.

Rõõmsal meelel suunduti oma klassidesse esimesse klassijuhatajatundi.

09:20 04. september 2018
Autor: Kertu Paas, Hanna Kuusksalu 12.a kl õpilased

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS