Tõrva Gümnaasium osales TORE õpilasvahetuses

12.novembril toimus Valgamaa TORE koolide õpilasvahetus, milles osalesid Tõrva Gümnaasium, Valga Priimetsa Kool, Tsirguliina Kool, Lüllemäe PK, Valga PK ja Riidaja PK.

Meie koolist osalesid õpilasvahetuses neli õpilast: Käroli ja Arabella 6.a klassist, Kris-Ly 8.b klassist ja Ramona-Luisa 9.a klassist. Vahetusse mindi Valga Põhikooli, Priimetsa Kooli ja Tsirguliina Kooliga. Meile tulid õpilased Valgast, Tsirguliinast ja Riidajast. Õpilasvahetuse ideele tuldi kevadel toimunud Valgamaa TORE juhendajate koostööpäeval, mis toimus Valga Põhikoolis.

Meie koolis said vahetusõpilased osaleda neljas ainetunnis, esimese tunni ajal toimus kohtumine, kus vaadati koos meie kooli TORE juhendajate Maarja ja Triinuga üle tunniplaan, tutvuti koolimajaga ning pandi kirja enda ootused eelolevale koolipäevale. Kuuenda tunni ajal tegime päevast kokkuvõtte, kus igaüks andis enda kogemuse kohta tagasisidet.

Vahetusõpilaste muljed meie kooli kohta olid positiivsed, näiteks tõsteti esile seda, et õpilased ja õpetajad on sõbralikud, meil on ilus koolimaja, puhtad ja korralikud klassiruumid, maitsev koolilõuna, õpetajad julgevad tundides ka natuke nalja teha, vahetundide ajal ei ole suurt lärmi. Puudustest toodi välja koolimajas orienteerumise keerulisus. Üks õpilastest märkis, et igal korrusel on oma iseloomulik lõhn, mida meie ise pole ilmselt märgata osanud.

Külalised arvasid, et selline vahetus võiks kesta rohkem kui üks päev ning loodavad, et järgmisel aastal avaneb neil taas võimalus vahetuses osaleda.

Tõrva Gümnaasiumi 4 vahetuses osalenud õpilase kogemus on samuti positiivne- huvitavad tunnid, abivalmid õpilased ja õpetajad, võimalus osaleda ujumistunnis, sai vene rahvusest uusi tuttavaid.

TOREdat kooliaega!

T.O.R.E. juhendajad Triinu ja Maarja

15:48 14. november 2018

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS