Ettevõtlus on huvitav

Nupp Nokib on ettevõtluskonkurss noortele, mida korraldab SA Valgamaa Arenguagentuur. Konkursi eesmärk on tekitada noortes huvi ettevõtluse ja Valgamaa majanduse arenguperspektiivide vastu.  Osalema on oodatud Valgamaa koolide 7.-12. klassi kuni 5-liikmelisi võistkonnad. Võistkonna võib  moodustada ka sõpruskonnast. Iga võistkond saab endale juhendaja/mentori. Konkursil osalemine on väga lihtne - peab   esitama oma äriideed. Et äriideest saaks toode, pakutakse osalejatele erinevaid turundus-, tootearendus- ja  meeskonnatöö koolitusi. Võistkondade transpordi-, majutus- ( laadal) ja  toitlustuse kulud  kaetakse Valgamaa Arenguagentuuri poolt. Konkursi auhinnad on rahalised. I , II  ja III koht saavad vastavalt  500, 300 ja 100 eurot.

Meie minifirma Sauna Sõbrad  koosneb neljast 9. klassi õpilasest. Kaks meist (Brit Marii Veri ja Karmen Mõts) õpivad Tõrva Gümnaasiumi 9.b klassis ning  kaks (Rasmus Susi ja Morris Tann) Valga Põhikooli 9.d klassis. Tuttavaks saime eelmisel aastal läbi Nupp Nokib konkursi.  Siis olime  konkurendid. 

Minifirma Sauna Sõbrad toodeteks on 10 erinevat varianti leilipadjakesi: astelpaju, pihlakas, mustsõstar, vaarikas, tamm, kask, sidrunväändik, kirss, humal, piparmünt. Samuti  pakume  saunasoolasid purustatud astelpajumarjadega ja mustsõstralehtedega. Leilipadjakesed annavad saunas leiliveele sõltuvalt sisust erinevaid aroome. Padjake pannakse  enne sauna minekut    30 minutiks leilivee kibusse  või umbes üheks tunniks 10l ämbrisse kuuma vette.  Leili visates täitub leiliruum mõnusa aroomiga. Leilipadjakesega on võimalik muuta saunaskäik eriliseks ja meeldejäävaks. Tugevama aroomiga padjakesed kestavad lausa 2 saunakorda. Saunasoolal on nahka kooriv  ja pehmendav toime. Ta rikastab  nahka c-vitamiiniga sisaldades  purustatud  astelpaju marju  ning  on samas põletikuvastane  ja  niisutav tänu  soola koostises olevale viinamarjaseemneõlile.

Esimese kolme kuu kohta on minifirmal läinud päris hästi. Hargla laadal, mis oli meile esimene,   müüsime vaid paar üksikut toodet. Nüüdseks oleme püüdnud tooteid  täiustada.  Muutsime  koguseid ja lisasime etiketid. Valga ja Pärnu laatadel kaubeldes saime  uusi ideid, palju positiivset tagasisidet ning  oluliselt paranes ka käive. Pärnus mini- ja õpilasfirmade laadal tunnustati minifirmat  parima toote auhinnaga. Kindlasti annab see tulevikuks palju motivatsiooni edasi pürgimiseks.

Leilipadi või saunasool on ideaalne kink ükskõik milliseks tähtpäevaks või pühaks - jõuludeks, sünnipäevaks või soolaleivapeoks. Kellele ei meeldiks koos sõpradega saunas aega veeta? 

Meie tooteid on võimalik lähemalt uurida ja endale soetada 15.detsembril Tartu Kaubamajas, 20. detsembril Tõrva Gümnaasiumi jõulupeol ja 9.veebruaril Tallinnas.

HINNAKIRI: Saunasoolad 3.-  Leilipadjake(kask, tamm) 2.- Leilipadjake(astelpaju, pihlakas, mustsõstar, vaarikas, sidrunväändik, kirss, humal, piparmünt) 3.-

 FB: ​https://www.facebook.com/MFSauna-S%C3%B5brad-273386173368342/ email: saunasobrad@gmail.com

09:11 14. detsember 2018
Autor: Brit Marii Veri

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS