Emakeelepäev Tõrva Gümnaasiumis

Foto: Niina Ilisson

14. märts on kõigile teada-tuntud emakeelepäev, mida tähistatakse 1996. aastast luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval. Peterson oli üks esimesi eestikeelseid kirjanikke ning vaatamata lühikesele elule oskas ta 16 võõrkeelt ja pööras tähelepanu eesti keelele kui kirjanduskeelele.

Emakeelepäeval korraldatakse üle Eesti mitmeid üritusi, mille hulgas on ka Vikerraadio e-etteütlus. Ettevõtmistest ei jäänud puutumata ka Tõrva Gümnaasiumi koolipere, sest esietendus Tõrva noorteteatri Hingevärvid lavastus „Kodumaa tütred“, mille lavastas Romet Piller. Tükk keskendus kolmele eesti poetessile: Lydia Koidulale, Anna Haavale ja Betti Alverile, keda kehastasid Katariina Mehide, Hanna Kuusksalu ja Ramona-Luisa Soro.

Tegelased suhtlesid omavahel luulekeeles, kasutades enda loomingut. See näitas kui ilus ja sügavamõtteline on nende võimsate naiste looming. Nende luule andis meile usku ja lootust rasketel aegadel minevikus ja kindlasti annavad need luuleread meile mõtteainet ja tuge ka tulevikus. Neisse värssidesse on põimitud osavalt nii kurbus, rõõm kui ka nõuanded eestluse säilitamiseks tulevikus.

Igatahes oli huvitav ja kaunist eesti keelt täis emakeelepäev.

09:49 15. märts 2019
Autor: Risto Riiet, 12.a kl

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS