Algklasside kooliteatrite riigifestival Tõrva Gümnaasiumis

Tõrva Gümnaasium ja kooliteater Hingevärvid koostöös Eesti Harrastusteatrite Liiduga korraldavad 3.-4.maini  Tõrvas,  Tõrva Gümnaasiumis (Puiestee 1, Tõrva) algklasside kooliteatrite riigifestivali „Kooliteater 2019 Tõrva“.

Kooliteatrite riigifestivalid on alguse saanud juba 1982.aastast.  Kuna Tõrvasse ei ole festival kunagi jõudnud on seekord hea meel kohtuda Eesti parimate algklasside kooliteatritega Tõrvas.  

Riigifestivalile oodatakse 15 maakonna, Tallinna ja Tartu algklasside kooliteatreid. "Kooliteater 2019 TÕRVA"  algklasside kooliteatrite  riigifestivalil osaleb  17 kooliteatrit, 17 lavastusega, 14 maakonnast, Tallinnast ja Tartust. 

Festivalile on eelnenud maakondlikud kooliteatrite eelvoorud, kus valitakse huvitavamad lavastused riigifestivalile. 

Etendusi hindab ja analüüsib kolme liikmeline žürii koosseisus: Ugala teatri näitleja Janek Vadi, näitleja Karl Robert Saaremäe ja Vanemuise teatri dramaturg Anu Tonts!

Lastega teatritegemine koolis aitab mõista teatrit. Nad õpivad teatrikogemuse kaudu kunsti paremini vaatama. Olles ise laval mänginud saavad õpilased aru selle asja väärtusest, mida erinevad teatrid püüavad näidata. Inimeste käitumine, inimsuhete analüüs teatris – selle kaudu saavad õpilased teha endale peegeldusi, ise hakata kujundama oma käitumist, emotsionaalset intelligentsust.

Algklassides aga on kõige tähtsam mäng ise. Rõõm mängust ja koosmängust. Tõrvasse tulevad kokku 227 noort teatritegijat üle Eesti. Igas lavastuses on olemas see „miski“ mis loob uue teatriime.

Tulge teatrisse!

Festivali toetavad:

Eesti Kultuurkapital, Tõrva Vald, Ugala teater, Saavaste&Loos mesi,  Eesti Harrastusteatrite Liit.

Etenduste ajakava asub SIIN

Kõik suured ja väikesed teatrihuvilised on oodatud etendusi vaatama tasuta!

08:10 03. mai 2019

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS