Üleskutse heategevuseks!

Tõrva Gümnaasiumi õpilane Franko leidis 25. mail Riiska linnaosa metsatukast kolm vastsündinud kassipoega. Kassipojad olid lageda taeva all ja nutsid. Tõenäoliselt oli keegi inimene need pojad metsa viinud, sest kassiema üldjuhul ei jäta oma vastsündinud poegi hooletusse ja pigem hoiab neid varjulises kohas mitte lageda taeva all. Franko teavitas olukorrast oma isa, koos oodati kassiema saabumist, kuid kuna teda ei tulnud, siis võeti metsast kassipojad ja hakati edasisi lahendusi otsima. Käidi ka Tõrva loomaarsti koduukse taga, kes tuvastas loomakeste vanuseks 1-2 päeva. Loomaarst Tiina soovitas kassipoegade päästmiseks otsida kassiema, kellel endal ka oleks hetkel imetamist vajavad pojad.

Kiiresti anti olukorrast teada läbi sotsiaalmeedia kanali Facebook. Kuna amme ei leitud, siis tuli kassipoegade päästmiseks neid toitma hakata. Internetist lugedes selgus, et nii tillukesed pojad vajavad toitu iga kahe tunne järel. Lisaks toidule vajavad nad sooja kuni 38 kraadi ja väga pühendunud hoolitsust seedimise toetamiseks. Tõrvas leidus üks tore inimene, kellelt saadi spetsiaalset kassipoegade piimasegu ja lutipudelid. Lehmapiima anda ei tohi, see ei ole sobiv kassipoegade seedimisele ja võib halvasti mõjuda.

Seega sai väga otsustavaks laupäeva öö vastu pühapäeva, kus öö läbi toideti, masseeriti ja vahetati sooja veega täidetud pudeleid iga kahe tunni tagant. Laupäeva õhtul hilja tuli tänu headele inimestele (siin tahame tänada teiste hulgas Mariini!), kes fb-s infot jagasid, ka lootuskiir: nimelt kirjutas üks noor naine Paide MTÜ-st Kassivari, et tema saab aidata, tal on 2 kassiema, kes hetkel ka ise oma poegi imetavad. Nüüd oli kõige tähtsam see, et kassid hommikuni  vastu peaksid ja siis nad Paidesse toimetada. Hommikul oli kõik hästi, kassid söödetud, soojas hoitud ja valmis alustama teekonda Paide poole. NB! Kassipojad ei nutnud öösel kordagi, sõid ja magasid oma mõnusas soojas pesas. Hea inimene Paidest tuli Frankole ja tema isale vastu Viljandisse, kus toimus ka kasside üleandmine.

Tänaseks on Tõrva kassipojad päästetud. Nad on jagatud kahe sõbraliku ema vahel. Kassiemad võtsid nad omaks, nad soojendavad, toidavad ja hellitavad meie kodulinna kassipoegi.

Siit tekkis mõte, et kutsuda meie kooli kogukonda üles heategevusele. Kuna Paide MTÜ Kassivari tegeleb kasside aitamisega, siis toetaks neid kassitoiduga ja tarvikutega (näiteks mänguasjad jne). Selleks palume nii õpilastel kui kooli töötajatel tuua vabatahtlikkuse alusel õpetajate tuppa hiljemalt 7. juuniks kassidele mõeldud toitu või tarvikuid. Igast pisikeset toidupakist on abi. Seejärel saadame selle koostehtud abipaki Tõrva Gümnaasiumi poolt Paidesse.

Teeme kõik koos enne suvevaheajale jäämist ühe heateo!

13:51 31. mai 2019

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS