Algklassid õppisid nägema, kuulama, märkama

Foto: Liia Ortus

Neljapäeval, 30. mail käisid algklassidel külas Miksteater ja Keskkonnaameti Otepää looduskeskus.

Miksteater etendusega „Nähtamatu poiss“ rääkis märkamisest – teise inimese märkamisest enda kõrval. Mees ei märganud naist oma kõrval perroonil. Poiss ei märganud tüdrukut, kes hoolitses lindude eest. Keegi ei märganud meest, kellele meeldis üle kõige naerda. Vanemad ei märganud oma last, kuni laps lõpuks nähtamatuks muutus.

Etenduse mõte, et igaühel on oma koht siin ilmas ja isegi siis, kui ta on teistsugune, võib ta olla teiste jaoks vajalik ning tähtis, sai näitlejate poolt õpilastele hästi edasi antud.

Peale etendust laulsid kolmandate klasside lapsed toredast suvepäevast ning 1. b klassi lapsed Madli Marie Vaiksoo, Oskar Ode ja Kert Kasepuu esitasid Leelo Tungla meeleoluka luuletuse „Kevadmõtted“.

Päev jätkus õuesõppetunniga, mille viisid läbi Keskkonnaameti Otepää looduskeskuses töötavad keskkonnahariduse spetsialistid Margit Turb ja Helen Kivisild. Õppeprogramm „Metsloomade olümpia“ oli üles ehitatud tegevuspunktidena, kus liikumistegevus oli lõimitud loodusõpetusega (loomade meeled, liikumisviisid). Lapsed panid oma võimed proovile ning said tulemusi võrrelda metsloomadega. Aitäh teile, Margit Turb ja Helen Kivisild!

09:49 06. juuni 2019
Autor: Krista Hansen ja Iriina Rei

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS