Põnev koolinädal

Kooliaasta lõpusirgel, kui õpikud raamatukogule tagastatud ja suveilmad kiskusid vägisi õue, ei pidanud 1.-3. klassi õpilased oma peakesi vaevama, kuidas veel viimased tunnid koolipingis püsida, algklassidel oli hoopis isesugune ja põnev koolinädal.

Esmaspäeval said kõik algklasside lapsed kinos Koit nautida 2. osa lustakast multifilmist „Lemmikloomade salajane elu“. Edasi kulges päev vaid oma klassi seltsis.

Teisipäeval tuli meile tädi Silva lasteraamatukogust külla ja tutvustas uusi huvitavaid lasteraamatuid, millest võiks suvel kindlasti nii mõnegi läbi lugeda. Samal päeval külastasime kesklinnas asuvat KAHE ilusalongi, kus tutvustati erinevate teenuste kasutamise võimalust. Kauni salongi perenaine Kadri juhtis laste tähelepanu sellele, et lapsed ei tohiks koolis lakitud küüntega käia ega meikida. Ta rõhutas ka hügieeni eest hoolitsemise tähtsust.

Teisipäeva mahtus veel mängude toas Brain Games uute mängudega tutvumine ja nendega mängimine.

Kolmapäev oli meie koolis Inspiratsioonipäevaks kuulutatud. Algklassid kohtusid meie kooli vilistlase Kaja Keiliga, kelle sõnum oli see, et alati ei pea ise kõike katsetama ehk kõiki vigu ise sooritama, tuleb osata õppida teiste vigadest. Tuleb kuulata vanemate sõna, kellel on elus suurem kogemuste pagas. Veel soovitas ta õppida võõrkeeli. Seejärel kohtuti Kreekast Eestisse vabatahtliku tööd tegema tulnud Artemisega, kes tutvustas pisut oma kodumaad ning rääkis, miks ta Eestisse tuli. Kohtumise lõpetas hasarti tekitav meeskonnamäng. Kolmas inimene, kellega kohtuti, oli samuti meie kooli vilistlane Matti Orav. Matti on terapeut. Põgusa kohtumise käigus õpetas ta lapsi vaikselt olemist nautima ja end lõdvestama. Ühel õpilasel õnnestus end nii lõdvaks lasta, et ta suutis mõne minuti jooksul lausa magama jääda.

Neljapäev oli igal klassil enda organiseerida. Nii käidigi siis ekskursioonidel ja matkadel.

 

Koostas Marelle Kansonen

13:44 10. juuni 2019

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS