Noortekonverents "Lahe koolipäev 2019"

 

Juba mitmendat aastat leiab Tallinnas Alexela kontserdimajas aset noortele pühendatud suursündmus “Lahe koolipäev”. Üritus on mõeldud eelkõige põhikooli, gümnaasiumi ja kutsekooli õpilastele ning tudengitele üle Eesti. Ka meie koolist oli kolmel õpilasel võimalus konverentsil osaleda. Emotsioonid on laes ning muljed positiivsed.

Sedapuhku toimus üritus 21. novembril. Ka sel korral esinesid tuntud eesti artistid, treenerid, muusikud, ettevõtjad ja paljud teised erinevatel elualadel tegelevad   eeskujud, kes on inspiratsiooniks mitmele meist.

Tänavu pakkus rohket kõneainet ühiskond, selle hoidmine ja armastamine. Läbiv teema “Milline on jätkusuutlik maailm” sai palju vastuseid ning sellele küsimusele läheneti mitme erineva nurga alt. Kuidas keegi olukorda näeb või tõlgendab. Räägiti sellest, kuidas võidelda ületarbimise vastu, mida saame me muuta endas ja mida maailmas, millest alustada, kuidas saame panustada ühiskonna heaollu nii, et iga homne oleks parem. Juttu tuli ka enesearendamisest, sellest mil moel leida meelerahu, osata tunda rõõmu lihtsatest asjadest. Kõik teemad olid väga aktuaalsed ning käsitlemist vajavad.

Üritus oli inspireeriv, mõtlemapanev, hariv ja silmaringi laiendav! Õpilastele meeldis seda laadi koolipäev päev väga. Nähes nii paljusid teisi noori, on hea meel tõdeda, et ikka veel läheb noortele maailmas toimuv korda. Heatahtlikkus ei ole kuhugi kadunud. Soov, tahe juurde õppida ja teadmisi omandada on nii oluline! Tuleb uskuda. Olgugi, et iga esineja kõne ja vaatenurk olukorrale oli erinev, tuli välja üks ja sama mõte : me kõik saame teha head. Suur asi algab väiksest teost.

12:14 27. november 2019
Autor: Ramona-Luisa Soro, 10.a kl õpilane

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS