Tõrva noored kunstihuvilised ülikoolilinnas

4. detsembri varahommik, vaatamata tundi kutsuvale kellale Tõrva Gümnaasiumis, jääb terve hulk õpilasi paigale. Nad ootavad kannatamatult bussi, ees ootab järjekordne õppekäik. Fuajees on õpilasi esimesest klassist kuni gümnasistideni välja.

Seekordne õppekäik viib kunstihuvilised noored avastama ülikoolilinna Tartu seni tundmatuid külgi. Alustuseks ootavad meid PaintbarShop, koht kus ühineb kunst ja meelelahutus ning TYPA Eesti Trüki- ja Paberimuuseum. Jaguneme kiirelt kaheks grupiks, esimene grupp suundub akrüüli valama ja tänavakunstiga tutvuma, teine grupp õpib tundma trükikunsti ja paberi ajalugu. Mõlemad paigad pakuvad uusi elamusi ja põnevaid tegemisi igas vanuses kultuuri- ja kunstihuvilisele inimesele, aeg möödub kiirelt ja varsti ongi aeg gruppidel kohad vahetada.

Pärast väikest jalutuskäiku jõulumeelolus Tartu Raekoja platsil oodatakse meid juba Tartu Ülikooli peahoones. Siin teeme tutvust ülikooli ajalooga, põnevate ruumidega ning kunsti- ja kultuuriajalooga. Külastame ülikooli kunstimuuseumi, kus toimuvad antiikkultuuri tutvustavad  muuseumitunnid nii väiksematele kui ka suurematele. Osaleme ekskursioonil peahoones, mille käigus satume ajaloolisse üliõpilaste kartserisse, vanasse auditooriumisse ja rahvusülikooli juubelipidustuste ehtes aulasse.

Väsitava ja uute teadmiste rohke päeva lõpetame lõbusalt kiirtoitu nautides McDonaldis.

Kõik  kunsti-ja käsitööhuvilised noored saavad oma teadmisi ja oskusi täiendada osaledes  Tõrva Kunstistuudios ringide töös ja muudes põnevates tegevustes.

 

08:35 12. detsember 2019
Autor: Siiri Nõmmsalu, Tõrva Kunstistuudio õpetaja

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS