Tõrva gümnaasiumi parkla ummikute probleem saab kauaoodatud lahenduse

Laste turvalisuse tagamiseks ja hommikuste tipptundide ummikute leevendamiseks korraldatakse ümber Tõrva gümnaasiumi parkla liikluskorraldus. Tegemist on osalise lahendusega gümnaasiumilähedase liikluse parandamiseks ning selle efektiivsus ja asjakohasus on katsetamisel.  

Puiestee tänavale, õpetajate maja poolsele osale, on tehtud kõnnitee pikendus, et tagada laste turvaline koolijõudmine mõlemal teepoolel. Muusikakooli ehk gümnaasiumi A korpuse juurde enam autoga ei pääse, sinna on ligipääs tagatud ainult teenindavale transpordile (samuti ujula ehitusega seotud transpordile). Ülejäänud autod suunatakse Puiestee tänavalt kooliparklasse, mis muutub ühesuunaliseks. Parklasse saab sisse sõita ainult Puiestee tänavalt, mis jääb küll kahesuunaliseks, kuid üldine soovitus on siiski sõita läbi parkla Tartu tänavale jõudmiseks, mitte autoga ümber pöörata Puiestee tänaval. Parklast väljumiseks on mõeldud Aida tänav ning väljumistee Aida tänavale on saanud kõvakatte. Oluline uuendus on see, et Aida tänav muutub ühesuunaliseks tööpäeva hommikuti kell 7.30-st kuni 8.30-ni. Lisaks tuleb meeles pidada, et Aida tänav on jätkuvalt õueala, mis tähendab, et seal kehtib jalakäija liikumise kiirus.

Laste autost väljumiseks ja peale võtmiseks on mõeldud paralleelselt kooli B korpusega jääv tsoon, kus on 13 kohta peatumiseks. Samuti on lastele mõeldes tehtud turvaline eraldustsoon A korpusesse jõudmiseks. Kokku on parklas 69 parkimiskohta, 13 kohta peatumiseks ja 2 parkimiskohta invaliidsuskaardi omanikele.

Liikluskorralduse on koostanud projekteerimisfirma Roadplan OÜ. Parkla joonimise hanke võitis Roadwolf OÜ ning praeguseks on parkla joonitud. Täiendavad liiklusmärgid ja teepiirded paigaldab Tõrva vallavalitsuse vallamajanduse osakond lähipäevade jooksul.  

LIIKLUSKORRALDUSE SKEEM

Lisainfo liikluskorralduse kohta:
Tõnu Jaansalu
Tõrva vallavalitsuse vallamajanduse osakonna juhataja
tonu@torva.ee
515 6243

13:01 21. august 2020

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS