Sõprusfestival 2021

Hoolimata keerulisest ajast, said sõbrad taas kokku. Traditsiooniline sõprusfestival, mis ühendab Tõrva (Eesti), Priekule (Läti), Salantai (Leedu) ja Gdovi (Venemaa) noori, toimus sedapuhku teistsuguses formaadis. Kui muidu on üritust läbi viidud kontsertide ja tegevuste näol, koliti sel aastal Zoomi veebikeskkonda. Festivali võõrustajaks oli Salantai kool. Festivalipäev algas soliidse avamisega, mille juhatasid sisse Salantai õpilased, üritust eestvedav õpetaja ning linnapea, kes pidas liigutava kõne, rõhutades kauaaegset sõprust, mis on noorte seas suureks väärtuseks kujunenud.

Avamisele järgnesid videoesitlused sõpruskoolides kahe aasta jooksul aset leidnud muudatustest. Virtuaalfestivali kulminatsiooniks kujunes laulu ja tantsu täis kontsert, mis oli kokku pandud koolide poolt saadetud vanadest piltidest ning videojäädvustustest. Kontserdi lõppedes suunduti edasi veebilehele Kahoot, kus õpilasi ja õpetajaid ootasid ees lõbusad viktoriinid. Festivali lõpu poole said õpilased ja õpetajad jagada omavahelisi muljeid selleks ettenähtud Zoomi jututubades. Kolm päeva mahutati mõne tunni sisse.

Praegune nutiajastu ja üha arenev tehnika on loonud häid võimalusi toredate ürituste läbi viimiseks. Ekraanil kuvatavate piltide nägemine on kaugel sellest, mis võõrsile reisimine, ootusärevus, külaliste võõrustamine ja vahetu kontakt, ent ometi sündis sellest taas midagi meeleolukat ja mälestusväärset!

Olukord, mille küüsis kogu maailm praegu vaevleb, ei piira Tõrva, Priekule, Salantai ja Gdovi kooliperet ühise eesmärgi nimel tegutsemast. Hoidmas jätkusuutlikuna ühiseid traditsioone, ei lase me katkeda ketil, mis juba aastakümneid sõprussidemeid on loonud ja hoidnud. Õpilaste emotsioonid on ainult positiivsed, sest leedukad olid korraldamisega palju vaeva näinud ning uutel tulijatel oli huvitav tutvuda teise maa kultuuriga ning praktiseerida võõrkeeli.

08:25 21. mai 2021
Autor: Ramona-Luisa Soro

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS