Päev Kihnu saarel

25.mail toimus 8.a,8.b ja 5.a klassi ekskursioon Kihnu,mille korraldas firma Õpilasreisid.

Hommik Tõrvas oli väga soe ja päikeseline,aga mida lähemale Munalaiu sadamale jõudsime,seda pilvisemaks ja jahedamaks ilm kiskus. Kihnu Virve pardal saime isegi väikese vihmasabina,aga see jäi õnneks ainsaks. Saarel olles oli ilm kogu aeg ilus.

Teel sadamasse oli Õpilasreiside reisisaatja rääkinud meile juba Kihnu saarest huvitavaid lugusid ja õpetanud ka mõned kihnukeelsed sõnad. Näiteks saime teada,et kõiki mandrilt pärit inimesi kutsuvad kihnlased „massakateks.”

Sadamas ootasid meid kaks veoautot ja körti(Kihnu seelik) ja kihnlastele omast lillemustrilist pearätti kandev giid ning järgnes ringreis saarel. Pinkidel püsimine oli kohati päris raske,kui auto kruusateel järske kurve võttis, aga lõbu oli loomulikult laialt. Kohalikust eluolust minevikus ja tänapäeval kuulsime muuseumis ja kirikus. Ronisime ka 29 meetri kõrguse majaka tippu. Ülevalt avanes väga ilus vaade saarele.

Lõunasööki pakuti meile Linaküla Rannakämpingus ja selsamas oli ka Kihnu meene valmistamise töötuba,kus igaüks sai kadakapuust võinoale meelepärase teksti ja mustri põletada.

Tagasiteel tegi reisisaatja Kihnu kohta viktoriini ja nii saime kontrollida,kui palju giidi poolt räägitust meelde jäi.

Ilusa loodusega Kihnu saar on tõeliselt eriline. Turistid liiguvad siin enamasti renditud jalgratastega,kuna kõik vahemaad on väga lühikesed. Siin saavadki inimesed aja maha võtta ja puhata igapäevasest kiirustamisest ja lärmist. Kihnu saarel on hea olla.

Koju saabusime väsimusest hoolimata rahulolevana meeleolukast reisipäevast.

 

Täname vahvat reisiseltskonda ja reisifirmat toreda päeva eest!

14:18 27. mai 2022
Autor: Maris Jaama, 8.a klassijuhataja

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS