Tõrva Gümnaasiumis on edukad probleemide lahendajad

6. detsembril autasustati Tallinnas PROTO avastustehases õpilasleiutajate riikliku konkursi parimaid ning anti üle koostööpartnerite eripreemiad. Konkursil osales 508 noort leiutajat 396. ideega. Osalejaid oli üle Eesti kokku 95. koolist, lasteaiast ja huvikoolist.

Meie koolist said preemia Genert Mai, Ragnar Leeduks, Vanessa Lotta Sokk ja Elis Ütsik.

Konkursi hindamiskomisjoni esimehe Tanel Liira sõnul olid tänavused tööd väga kvaliteetsed, hästi vormistatud ning sisukad. “Konkursile esitatud ideede puhul ei piirdutud pelgalt kirjeldusega paberil, vaid ehitati prototüüpe, filmiti esitatud leiutised üles ning projekteerimiseks kasutati professionaalset tarkvara,” kirjeldas Liira. Pöörati tähelepanu ka taaskasutusele.

Riiklikud preemiad andis üle president Alar Karis. Lisaks riiklikele preemiatele andis 14 koostööpartnerit välja 45 eriauhinda. Parima kooli preemia pälvis Gustav Adolfi Gümnaasium.

Õpilasleiutajate riiklik konkurss julgustab õpilasi loovalt mõtlema ja otsima lahendusi igapäevaeluga seotud probleemidele. Konkurssi korraldab Eesti Teadusagentuur ning rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.

Palju õnne, tublid probleemide lahendajad!

11:38 09. detsember 2022
Allikas: Eesti Teadusagentuur

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS