Õpilasfirma Ixora osales Eesti Õpilasfirmade laadal

Möödunud nädalavahetusel toimus Tallinnas Kristiine ja Rocca al Mare Keskuses traditsiooniline Eesti Õpilasfirmade laat. Laadal osales kokku 260 firmat erinevatest koolidest üle Eesti. Koos teiste mini- ja õpilasfirmadega Valgamaalt võttis laadast osa õpilasfirma Ixora.

Õpilasfirma Ixora asutasid selle õppeaasta alguses neli lähedast sõbrannat Tõrva Gümnaasiumist, kes on sõbraliku ja hakkaja loomuga. Nende idee sai alguse koos kokates, kui tuli jutuks, et tavapärase välimusega köögitarbeid saaks muuta säravamaks ja erilisemaks. Õpilased toodavad toidukindlast epoksiidvaigust kaunistatud lõikelaudasid ja lisaks tassialuseid ning mitmekordeid serveerimisaluseid. Tooted lisavad serverides lauale iseloomu ja püüavad kindlasti ka külaliste pilke.

Õpilasfirmaga saab võtta ühendust ja hoida ennast nende tegemistega kursis Facebooki ja Instagrami lehel „ÕF Ixora“.

Lisaks õpilasfirmade laadale külastati üheskoos Valgamaa ettevõtluspogrammi Nupp Nokib osalejatega Wittensteini ajakeskust ja tegevusmuuseumi Paides. Seal läbiti ajamasinaga teekond muinasaja Eestist tänapäev Eestisse. Lisaks said noored teada, kuidas ise väga lihtsalt valmistada martsipani. Juhendajaid ei üllata, kui martsipanist maiustused võivad olla just järgmiseks mini- või õpilasfirma äriideks uuel õppeaastal. 

Õpilasfirma arendamist Valga maakonnas toetab Valgamaa Arenguagentuur Valgamaa noorte ettevõtlusprogrammi Nupp Nokib raames.

09:52 14. veebruar 2023

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS