Rohetehnoloogia teadlikkuse suurendamine

Rohetehnoloogia teadlikkuse suurendamise projekti raames on Tõrva Gümnaasiumi põhikooli õpilased saanud viimastel kuudel osa tulevikku vaatavatest töötubadest ja aruteludest. Projekti mõte on suurendada õpilaste teadlikkust rohetehnoloogiatest ja igapäevastest jätkusuutlikest valikutest.

Väljasõidul Energia avastuskeskusesse tutvusid 5.- 9. klassi õpilased energia tootmisvõimalustega läbi aegade ja ka tänapäeval. Noored jõudsid järeldusele, et Eestis on kõige paremad energia tootmise viisid eelkõige maatuulepargid ja seejärel päikesepaneelid. Tutvuti nii eramajapidamist varustavate päikesepaneelide süsteemiga kui ka väikeettevõtja päikesepargi tootlikkusega.

Teoreetilised põhiteadmised käes, said õpilased ka ise päikesepatareide ning hüdro- ja tuulegeneraatorite ehitamisele käed külge panna. Selgus, et minipäikesepaneeliga saabki oma mobiiltelefoni laetud. Küsimusele "kui palju teavad lapsed ise rohetehnoloogiatest?" vastuse leidmiseks viidi õpilaste hulgas läbi selle teemaline ajurünnak. Noored näitasid välja nii ulatuslikku huvi roheteemade vastu kui ka toorest kriitikat rutakate muudatuste suhtes. Järgnesid tulised arutelud. Ilmselt need jätkuvad edaspidigi.

Projekti elluviijad Tõrva Gümnaasiumis on õpilased Marilin Hindre, Aveli Heletuli, Mirko Mihkelsoo, Jan-Mattias Sibul ning õpetajad: Marge Kaiv, Liia Ortus, Jaan Tasa.

13:21 31. märts 2023

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS