8. septembril käisid 6. klassid Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis õppepäeval. Töö toimus kahes etapis, millest üks oli teoreetiline ning teine praktiline. Üks juhendajatest andis ülevaate sellest, kust toit tuleb ja kuidas seda mõistlikult tarbida, et ei tekiks toidu raiskamist - anti ülevaade toidu eluringist. Räägiti ka sellest, et pakendid pole pahad ega saasta loodust, kui inimene neid õigesti sorteerib ja käitleb.
Rühmatööna valmis mitme päeva menüü, teises töölauas püüti aga panna kõige väiksema CO₂ sisaldusega toidukord kokku, järgmistes sorteeriti prügi, veel otsiti erineva märgistusega pakendeid ning viimases töölauas pandi kirja, kuidas saame igapäevaselt toitu säästa.
Teine juhendaja ootas õpilasi toitu valmistama kõige lihtsamatest ja käepärasematest toiduainetest. Mõnikord jääb eelmise päeva õhtusöögist midagi üle või hakkab mõne produkti säilivus ümber saama, aga see ei tähenda ilmtingimata seda, et midagi tuleks ära visata. Viimasel juhul oleks tegu toidu raiskamisega. Kõike tuleb kasutada targalt ja säästvalt. Nii valmistasidki rühmadesse jagatud lapsed rukkileiva pannkooke, kartulikotlette, pastarooga ja kartulisnäkke – kõik oli hõrk ja ühtlasi ka kiirelt ning lihtsalt valmiv.
Õppepäeva lõpus pakuti sooja sööki, jäi ka aega muuseumi territooriumil liikuda ja sealsete väljapanekutega tutvuda.
Meil oli ütlemata põnev ja õpetlik päev.