Aitäh, aabits!

 

Õpilase koolipäeva mahuvad mitmesugused suuremad ja väiksemad ettevõtmised, mis teevad õppimise rõõmsamaks ning huvitavamaks. Esimesel septembril direktori poolt ulatatud vahvate tegelastega aabits on tänaseks kaanest kaaneni läbi loetud ning tähed selgeks õpitud. Lugema ja kirjutama õppimine jätkub eesti keele õpikust juba tuttavate tegelastega.

 

 

13. jaanuar oli esimeste klasside õpilastele märgilise tähtsusega – toimus aabitsapidu. Pidu oli eriline selle poolest, et ühtegi esinemisnumbrit eelnevalt ei õpitud ja põhitegevus toimus metsas ning oli lastele üllatuseks. Seda teadsid lapsed küll, et peale kolmandat tundi minnakse matkama. Kooli juures sai kõigile selgitatud vajalikud reeglid ja tegevustik. Lastele anti teada, et kogu retke vältel tuleb silmad lahti hoida ja otsida teatud märgistusi. Iga märgi juures leidus õpetajal kotis aabitsaülesanne, mis kohapeal lahendati. Matkal said lapsed uusi teadmisi meid ümbritsevast loodusest. Talvisesse metsa jäeti maha toidupoolis lindudele. Koolipargis loeti veelkord loitsu sügisel istutatud puukestele.

Päev lõppes saalis vahvate ühismängude ja -tantsudega. Väsinud matkajatele maitses ülihästi kokatädide poolt pakutud kringel.

Pidu õnnestus ja lapsed olid vahvad ning üksteise suhtes sõbralikud.

Meil, õpetajatel, on hea meel, et esimestes klassides on nii rõõmsameelsed ja tegusad lapsed.

Aitäh Mattias T emale, Mirelli emale, Luulele, Ehale ja Margusele.

 

09:39 16. jaanuar 2017
Autor: Õpetajad Iriina Rei ja Krista Hansen

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS