Käisime 51.sõprusfestivalil

12.-15. mai olid päevad, mil Tõrva Gümnaasiumi noored viibisid Venemaal Gdovis. Just Gdov oli linnaks, kus toimus selleaastane juba traditsiooniks saanud sõprusfestival. Festival toimus sel aastal 51.korda ning osa võtsid Eesti, Vene, Läti ja Leedu delegatsioonid. 

Sõitu Tõrvast alustati reedel peale abiturientide matemaatika riigieksamit, piirid ületati edukalt ning bussis oli ootusärevust. 

Tõrva delegatsiooni võeti vastu väga sõbralikult ja oodati õhtusöögiga. 

Laupäeva alustati hommikuvõimlemisega ning nii saadigi jalad soojaks, et päeval esitada oma riigi kauneimaid tantse ja laule rahvuslikul kontserdil.   Õhtul said kõikide riikide noored näidata oma andeid talendishowl, kus tõrvakad hoidsid lippu kõrgel nii metsiku tantsu kui ka kaunite lauludega. 

Sõprusfestivali viimane päev algas muusikakooli kontsertiga ning samuti näitas iga delegatsioon ette video oma koolist. Peale muusikalist elamust jagati noored gruppidesse ning asuti tegema loodushoiuteemalisi plakateid, et kutsuda üles inimesi rohkem loodust hoidma. 

Päev jätkus ekskursiooniga Peipsi järve äärde, seal pandi veele ka paadike heade soovidega. Seejärel naasti kooli, kus sai kätt proovida erinevates töötubades, tehti nii käsitööd kui ka vihuti hoolega tantsu. 

Õhtul said delegatsioonid omavahel sõbralikult võistelda sportmängudes ning need, kes parajasti ei jooksnud või võrkpalli ei mänginud, elasid väljaku ääres häälekalt omadele kaasa. 

Kätte jõudiski viimane õhtu, mil tuli festivalil otsad kokku tõmmata. Viimasel ühisel kontserdil tänati osalejaid, jagati meeneid ning anti  festivali lipp üle Läti delegatsioonile, kelle korraldada on järgmise aasta sõprusfestival. 

22:05 17. mai 2017
Autor: Teve Rajamets, Tõrva Gümnaasiumi abiturient

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS