Riigivanem August Rei esseekonkurss

Kevadel korraldas Riigivanem August Rei sihtasutus koos Eesti NATO ühingu ning Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsiga koolinoortele mõeldud esseekonkursi, millega tähistati Eesti riigi looja ja hoidja August Rei 135. sünniaastapäeva.

Konkursile oodati töid kahel teemal, millest tuli valida üks, "Meelsus, millega rajati oma riik: August Rei juhitud Asutav Kogu" ning "Riigimeheks kasvamine: mis mind inspireerib August Rei eluloos". Lisaks traditsioonilisele esseele olid teretulnud ka multimeedialahendused.

Algselt planeeriti, et võitjad avaldatakse juuni alguses, sotsiaalmeedia vahendusel. Riigis aga lõdvendati piiranguid ning osalejatega otsustati kohtuda tänuürituse raames. Üritus toimus 18. juunil Riigikogus, kus autasustati võitjaid, tunnustati osalejaid ja juhendajaid ja pakuti suupisteid. „Kirsiks tordil“ viidi läbi ekskursioon Riigikogus ning Pika Hermanni tornis. Pika Hermanni tornis viibisin esimest korda. Meelde jäävad kitsad ja kõrged trepiastmed ning väga tugev tuul torni tipus, mis paneb mõtlema riigilipu heiskajatele, kes peavad igal päikesetõusul ja -loojangul Pika Hermanni tornis käima.

Esseekonkursil saadud kogemuste pagas andis julguse ka edaspidi sarnastel ettevõtmistel osaleda. Tänan oma juhendajat, õpetaja Eve Tilka, tänu kellele informatsioon konkursist minuni jõudis.

15:52 06. september 2021
Autor: Kärt Karu

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS