Osa laualampe jäi Leetu maha

Õpilasfirma AMP osales 26.-28. märtsil Leedus Kaunases toimunud rahvusvahelisel õpilasfirmade eXpol (International Student Companies eXpo in Kaunas). Lõuna-Eestist osales kokku kaheksa õpilasfirmat kuuest koolist.

ÕF AMP on käesoleva õppeaasta alguses tegevust alustanud Tõrva Gümnaasiumi ja Valgamaa Kutseõppekeskuse õpilaste loodud ühine õpilasfirma, kuhu kuuluvad Mattias, Marion, Riivo ja Are. Õpilasfirma tooteks on laualamp, mille valmistamisel taaskasutatakse erineva suuruse ja kujuga klaastaarat.

Bussisõit Kaunasesse ja tagasi oli pikk, kohale jõudes läksime kohe piiluma kaubanduskeskust, kus võistlus ja müügitegevus toimuma hakkab. Noored said ürituse käigus tuttavaks teiste ettevõtlike noortega Eestist, Leedust, Ukrainast, Bulgaariast ja Rootsist. Bulgaaria noorte Ivani ja Mitkuga vahetasid meie noored palju infot koolidest ja õpilasfirmades ning räägiti üksteise kodumaast üleüldiselt. Näiteks jäi kõlama see, et Bulgaarias on koolimaja korrused jaotatud klasside põhiselt, see lahendus kõnetas meie noormehi väga. 

Kokkuvõttes jäid õpilasfirma AMP liikmed reisiga väga rahule ja on uhked, et said osaleda sellisel suurel rahvusvahelisel üritusel. Tublidel noortel õnnestus müüa oma tooteid ja nii kaunistavad edaspidi mõne välismaalase kodu või kontorit Eesti õpilasfirma toodetud laualambid.
Kuigi koju ei toodud ühtegi auhinda, hindavad noored kõrgelt saadud kogemusi, emotsioone, uusi tutvusi ja ideesid.

Osalemine rahvusvahelisel õpilasfirmade eXpol sai võimalikuks projekti "Lõuna-Eesti ettevõtlikud noored" (LEEN), raames. Projekt LEEN on sündinud Valga, Viljandi, Võru, Põlva, Tartu ja Jõgeva maakonna koostööst. 

13:06 01. aprill 2024

Aadress

Kontakt

     Puiestee 1, 68606      tel 54300636
     Tõrva linn      e-post kool@torva.edu.ee
Greaton CMS